Trettonhelgssapporten 9 januari

Vi rivstartar året med apporteringstävlingen Trettonhelgsapporten med olika klasser och som lite kul, en fiskdamm för våra fyrfota vänner. Trettonhelgsapporten går av stapeln söndagen den 9 januari. Platsen är Gyllerboda i Örbyhus. Det finns klasser för både nybörjaren och för dig som kommit långt med din hund i apportering. För att vara med i behöver din hund ha fyllt minst 4 månader.

Nybörjarklass                        

Hunden sitter eller står bredvid föraren med eller utan koppel/lina. Dummie kastas av funktionär 20-30 bort. Med eller utan lina. På tävlingsledarens uppmaning skickar föraren hunden att hämta apporten. Poäng enligt nedan.

1 poäng – hunden tar upp apporten 

1 poäng – hunden lämnar apporten i förarens hand

1 poäng – hunden genomför arbetet utan koppel/lina

Max 3 poäng

Medelsvår klass

Hunden sitter eller står bredvid föraren utan koppel/lina. 2 dummies ligger utlagda 20-30 meter bort och 1 dummie kastas av funktionär 20-30 m bort. På tävlingsledarens uppmaning skickar föraren hunden att hämta valfri apport. Poäng enligt nedan.

1 poäng – hunden tar upp apporten 

2 poäng – hunden lämnar apporten i förarens hand

Max 3 poäng

Avancerad klass

Hunden sitter eller står bredvid föraren utan koppel/lina. 3 dummies kastas dummie kastas av funktionär 20-30 m bort. På tävlingsledarens uppmaning skickar föraren hunden att hämta den apport som tävlingsledaren anger. Poäng enligt nedan.

1 poäng – hunden lämnar någon av apporterna i förarens hand

2 poäng – hunden lämnar rätt apport i förarens hand

Max 3 poäng

Högsta poäng räknas i alla klasser. Vid lika poäng så får man dela på platsen.

Utom tävlan

Om hunden inte visar intresse för apporten så får föraren gå fram med hunden och försöka få hunden att ta upp apporten. Vill du genomföra en omstart så är kostnaden 25 kronor per omstart efter att klassen är klar.

Under tiden du väntar så kommer en fiskdamm för hundarna att anordnas. Enklare fika kommer att finnas.

Sista anmälningsdag är den 20/12. Anmälan via mail till styrelsen@springerupplandvastmanland.com. Startavgift 100 kronor per ekipage. Anmälningsavgiften ska vara betald senast sista anmälningsdag på PG: 441478-5. Det går att anmäla till fler än 1 klass. Frågor om tävlingen via mail enligt ovan eller via telefon till Kerstin Johansson 076-132 43 81.

Fina priser, trevlig samvaro och många roliga skratt tror vi att Trettonhelgsapporten kommer att bjuda på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *